“Ajut un copil” se remarca in comunitate ca un proiect cu si pentru tineri

"Ajut un copil" se remarca in comunitate ca un proiect cu si pentru tineriSuccesul proiectului “Ajut un copil” este determinat de implicarea societatii, atat a celei locale din orasul Magurele, cat si a intregii societati romanesti, dar in special a tinerilor.

Dorim sa ne facem simtita prezenta si sa aducem la cunostinta oamenilor scopul proiectului, necesitatile prezente si viitoare, implicatiile in societate si in special in randul tinerilor. Si pentru ca ne vom baza pe tineri, am ales ca prima actiune sa aiba loc chiar in randul lor, al elevilor orasului Magurele declara Parintele Andrei Dragan, initiatorul proiectului si preot paroh in Parohia Nefliu, Magurele.

Evenimentul s-a desfasurat in doua etape, la inceput de an scolar, in Liceul Horia Hulubei pe 23 septembrie si in Scoala Generala pe 30 septembrie, ambele aflate in orasul Magurele, Ilfov.

Alaturi de cadrele didactice, elevii au aflat despre existenta proiectului, scopul si necesitatea acestuia pentru societate, despre posibilitatile de a fi voluntari si de ce nu, promotori ai proiectului in randul cunoscutilor, colegilor din alte scoli si licee, dar si in cadrul propriilor familii.

"Ajut un copil" se remarca in comunitate ca un proiect cu si pentru tineriEntuziasmul debordant si buna dispozitie a elevilor, au incununat nu numai inceputul unui nou an scolar, dar si inceputul oficial al unui proiect cu implicatii sociale majore, copiii exprimandu-si dorinta de a participa activ la activitatile si evenimentele organizate.

Ne bucuram ca tinerii sunt alaturi de noi, ne bucuram ca avem sprijinul comunitatii, si speram ca micii si viitorii voluntari sa-si aduca contributia in cadrul proiectului “Ajut un copil”, convinsi fiind de valoarea ajutorului oferit in beneficiul comunitatii locale si nu numai, continua parintele Andrei Dragan.

In cadrul celor doua evenimente, elevii Liceului Horia Hulubei si ai Scolii generale din orasul Magurele au primit tricouri cu logo-ul “Ajut un copil” si li s-a povestit despre proiect, istoria si scopul acestuia.
Entuziasmul a fost atat de mare incat elevii si-au exprimat dorinta de a participa si la alte evenimente, venind chiar cu propunerea organizarii unui campionat de fotbal. Sigur ca dorinta lor a fost luata in serios de echipa de proiect, urmand ca evenimentul sa fie organizat curand, deindata ce sunt puse la punct toate aspectele organizatorice.

"Ajut un copil" se remarca in comunitate ca un proiect cu si pentru tineriProiectul “Ajut un copil” a fost initiat concret in anul 2014 de catre Preotul Paroh Andrei Dragan, in cadrul Parohiei Nefliu, Magurele. In urma infierii de catre acesta a trei copii orfani, s-a nascut ideea construirii unui asezamant social pentru copiii lipsiti de familii, bazele fiind puse deja cu ajutorul financiar al Consiliului Local Magurele si al Parohiei Nefliu.
Actualmente echipa de proiect a demarat procedurile legale de infiintare ca ONG, asigurand astfel cadrul legal desfasurarii activitatilor prezente si viitoare si deschizand noi oportunitati de finatare in vederea asigurarii sustenabilitatii pe termen lung.

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

13 + five =