Ajuta un copil si directioneaza 2% din impozitul pe venit. Nu te costa nimic.

Directioneaza 2% din impozit si ajuta un copilProiectul “Ajut un copil“, este derulat de Asociatia Diaconia Filiala Magurele, in vederea construirii Asezamantului Social Cultural Sf. Mucenita Filofteia, destinat gazduirii a 20 de copii fara familii. Proiectul are menirea sa asigure cresterea si educarea acestora, intr-un mediu cat mai apropiat de unul familial, de la varsta de aproximativ 3 – 6 ani pana la 18 ani, asigurandu-le astfel un start promitator in vederea inegrarii sociale si profesionale.

Proiectul, inceput cu finantare asigurata de catre Consiliul Local Magurele, are nevoie in continuare de un aport substantial de fonduri, bani ce vor fi obtinuti atat din surse ale statului, cat si din subscriptii private.

Ministerul Finantelor Publice, ofera posibilitatea contribuabilului, de a directiona 2% din impozitul pe venit datorat, catre organizatii neguvernamentale sau de cult, cat si pentru acordarea de burse private.
Astfel, daca in anul precedent ai obtinut venituri din salarii si/sau pensii, sau din desfasurarea unor meserii liberale, poti completa unul din formularele ANAF, 230 pentru angajati, sau 200 pentru PFA si poti directiona 2% din impozitul pe venit aferent anului 2016, catre Asociatia Diaconia Filiala Magurele.

Trebuie sa mentionam ca anul 2017 vine cu o noutate fiscala, aceea ca poti dircetiona cei 2% catre inca doua organizatii, fata de anii trecuti, cand alegerea trebuia sa fie unica. Atat formularul 230 cat si formularul 200, contin o anexa care se completeaza pentru fiecare organizatie suplimentara pentru care vrei sa redirectionezi cei 2%. Daca nu completezi nicio suma, valoarea rezultata din calculele ANAF va fi distribuita in mod egal catre organizatiile alese.
Formularele se depun simple sau insotite de anexe, in functie de alegerile tale, si se depun la Administratia Financiara de care apartii, pana la data de 25 mai 2017, inclusiv. Regasesti formularele 230 si 200 si aici, pe langa alte facilitati de finantare.

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu te obliga cu nimic financiar si te asiguram ca minimul de efort pentru completarea si depunerea formularelor, iti va fi rasplatit prin satisfactia participarii la un proiect cu implicatii sociale si educationale majore, ale carui rezultate palpabile se vor simti in urmatorii ani, dar mai ales cand o generatie de copii ajunsi la majorat, vor pasi in viata cu un bagaj de cunostinte si un statut social favorabil unei integrari facile din toate punctele de vedere.

Iti multumim ca esti alaturi de noi, iar daca ai neclaritati, nu ezita sa ne contactezi.

Echipa “Ajut un copil”

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

9 + sixteen =