Vin sarbatorile, vin alaturi de “Ajut un copil”

 Vin sarbatorile, vinIn spiritul Zilei Nationale a Romaniei dar si a sarbatorilor de iarna care se apropie cu pasi repezi, luni, 27 noiembrie, elevii Liceului Teoretic Horia Hulubei din orasul Magurele au incantat publicul cu cantece tematice si voie buna, intr-o atmosfera emanand patriotism si traditie, in cadrul evenimentului “Vin sarbatorile, vin“.

Organizata cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, serbarea s-a defasurat in aula Facultatii de Fizica, reunind un numar impresionant de spectatori, locuitori ai orasului Magurele, cadre ale corpului profesoral Horia Hulubei, parinti, adolescenti si copii, tineri si varstnici, patrunsi de atmosfera de sarbatoare nationala.

In baza parteneriatului biserica – scoala, nu a lipsit nici Parintele Andrei Dragan, preot paroh in Nefliu, Magurele si presedinte al Asociatiei Diaconia Filiala Magurele. Astfel ca, in cadrul proiectului “Ajut un copil” desfasurat de asociatie, Parintele Andrei s-a implicat si a daruit micilor protagonisti ai spectacolului daruri de sarbatori, facand inca o data simtita in comunitate prezenta “Ajut un copil”.

Ne straduim sa-i invatam pe copiii nostri ce inseamna bucuria de a darui, dar si recunostința pentru darnicia si jertfa semenilor. Ne-am bucurat enorm cand cei mici ne-au intrebat daca vom relua la primavara Campionatul de Fotbal si Goana dupa Sanatate, spune Parintele Andrei.

Vin sarbatorile, vinPutem spune ca anul anul acesta a fost unul decisiv in cristalizarea echipei “Ajut un copil”, proiectele si evenimentele organizate constituind o baza solida de dezvoltare, de constientizare in comunitate a necesitatii proiectului, de atragere de noi sponsori si parteneri.

Proiectul “Ajut un copil” se bazeaza si pe implicare comunitatii locale, in special a tinerilor si copiilor, promovand voluntariatul, educatia civica, valorile etice si morale atat de necesare unei dezvoltari armonioase, cultura nationala si traditiile.

Anul 2018 va debuta cu noi activitati desfasurate in cadrul proiectului, consolidand parteneriatele cu organizatiile locale si in special cu institutiile de invatamant precum Liceul Horia Hulubei, deschizand noi perpective de colaborare in beneficiul copiilor si tinerilor, atat din comunitatea locala cat si din arii extinse.

Despre Liceul Horia Hulubei
Situat in orasul Magurele, judetul Ilfov, liceul constituie un important centru educational, nu numai la nivel local, dar si national. Generatii dupa generatii de elevi si-au modelat aici cunostintele, capacitatile intelectuale, normele etice si morale, pregatindu-se pentru provocarile universitatilor si ale viitoarelor meserii. Cu o oferta educationala optimizata constant, Liceul Horia Hulubei ofera elevilor sanse reale de reustita intr-o societate concurentiala.

Despre “Ajut un copil”
Proiectul a luat nastere in anul 2014, in urma fericitului eveniment al adoptiei a trei copii orfani, de catre Parintele Andrei Dragan. Atunci i-a incoltit idea ca ar putea sa infia inca 20 de copii, metaforic vorbind, demarand astfel constructia unui asezamant socio-educational cu program permanent, pentru copii lipsiti de familii.

Constructia, ridicata cu sprijinul fondurilor puse la dispozitie de Parohia Nefliu si de Consiliul Local Magurele, se afla acum la stadiul de acoperis si compartimentare interioara. Totodata, echipa de proiect continua demersurile catre autoritatile statului si de protectie a copilului, in vederea stabilirii standardelor, normelor si cadrului legislativ menite sa asigure functionarea in conditii optime a viitorului asezamant socio-educational Sf. Mucenita Filofteia.

Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe adresa de e-mail or.lipocnutujanull@eciffo sau la numarul de telefon 0766 583 745.

 Video

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + 18 =