“Goana dupa sanatate – Alerg si ajut un copil”, 2018

Goana dupa sanatate 2018Pe data de 29 septembrie 2018, Asociația Diaconia Filiala Măgurele dă startul semimaratonului “Goana după sănătate – Alerg și ajut un copil”, ediția a II-a, eveniment sportiv caritabil avand ca scop promovarea proiectului “Ajut un copil”, dar și un mod de viață sănătos, a sportului si voluntariatului.

“Goana după sănătate” este al doilea eveniment major organizat în cadrul proiectului “Ajut un copil”, după “Campionatul de fotbal al elevilor din Magurele”, desfășurat de-a lungul mai multor săptămâni în iarna 2016 – 2017, cu sprijinul Ligii Profesioniste de Fotbal și implicarea lui Gheorghe Hagi.

Anul acesta, semimaratonul “Goana după sănătate” se va desfășura în Parcul Alexandru Ioan Cuza (I.O.R.) din Bucuresti şi isi propune să reunească peste 700 de participanti, de la copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, până la adulți de peste 90 de ani.

Startul pentru toate cursele din cadrul evenimentului, va avea loc din zona “scenei mari”, începând cu orele 9:00, punctul de sosire fiind în acelasi loc.

Evenimentul “Goana după sănătate” beneficiază și anul acesta de susținerea unor nume sonore ale showbiz-ului și sportului românesc, precum: Monica Davidescu, Aurelian Temișan, Dan Negru, Maricica Puică, Laura Badea, Elisabeta Lipă, Dinu Maxer, Adela Popescu, Radu Vâlcan, dar și al celor care ni se vor alătura pe parcurs.

Organizatoric, semimaratonul se va desfășura cu sprijinul Primăriei Sector 3, iar partea tehnică va fi asigurată de partenerii Ro Club Maraton, Elite Running si 42km.ro.

Alături de sponsori și susținători ne dorim ca acest eveniment să constituie încă un pas în dezvoltarea proiectului “Ajut un copil” și un impuls pentru motivarea implicării societății civile într-un domeniu sensibil, cel al copiilor fără familii, constituindu-se astfel într-o alternativă la sistemul de protecție al statului, prin sansele crescute la educație şi integrare socială.

Pasionații de alergare, dar nu numai, se pot înscrie în competitie pe platforma evenimentului,  www.goanadupasanatate.ajutuncopil.ro, până la data de 27.09.2018, taxele de participare fiind asimilate ca și donații umanitare.

Despre proiectul “Ajut un copil”

Proiectul a luat naștere în anul 2014, după fericita întâmplare prin care Părintele Andrei Drăgan, preot paroh în localitatea Nefliu, Măgurele, a înfiat 3 copii orfani. În urma acestui eveniment, părintele a hotărât sa înfiinţeze un așezământ social destinat unui număr de 20 de copii fără familii.

“Am înfiat trei copii, pot să mai înfiez douazeci”, declară părintele Andrei, plin de încredere și entuziasm.

Astfel, cu ajutorul Consiliului Local Măgurele, a demarat proiectul de construcție al așezământului socio – educațional Sf. Mucenița Filofteia, menit să găzduiască și să educe 20 de copii fără familii, de la vârste fragede până la 18 ani, în vederea integrării armonioase în societate.

Proiectul a atras atenția oamenilor de bine, proveniți din diverse medii, de la business-ul românesc și până la multinaționale, rezultând o echipă de proiect interdisciplinară, în măsură să susțină toate aspectele, de la cele legale și de autorizare, până la cele tehnice și financiare.

Pentru a asigura întregul cadru legal, în toamna anului 2016 a luat ființă Asociația Diaconia Filiala Măgurele, organizație non-profit care va susține toate activitățile din cadrul proiectului “Ajut un copil”.

În prezent imobilul este finisat la gri în exterior, s-au realizat compartimentările interioare, acoperișul, instalațiile de apă, canalizare, electrice, de alarmă și video și s-a montat tamplăria termopan. În paralel cu lucrările edilitare, echipa de proiect colaborează cu autoritățile statului pentru obținerea autorizațiilor, avizelor și acreditărilor necesare.

Distribuie:
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × three =