Despre proiect

Proiectul la finalProiectul a luat nastere in anul 2014 dupa o intamplare fericita; adoptia a trei copii minunati de catre Presedintele proiectului Ajut Un Copil, preotul Andrei Dragan din parohia Nefliu, Magurele. Totodata a avut loc si reconstientizarea unei situatii reale dar dure in acelasi timp; deficientele si limitarile sistemului actual de protectie a copilului, cu un impact negativ asupra copiilor institutionalizati lipsiti de alternative, de afectiune, si de caldura unei familii reale. Iar consecintele sunt lipsa unei dezvoltari armonioase si expunerea lor intr-un mod direct si brutal la greutatile generate de lipsa ajutorului concret, complet si de durata.

Proiectul Ajut Un Copil este o exprimare a iubirii profunde pentru copii si s-a nascut din dorinta de a le oferi sanse reale la o ingrijire mai buna, o educatie mai buna, de a le asigura un viitor comparabil cu cel al copiilor crescuti in familii naturale sau adoptive.

Noi si tu alaturi de noi putem fi familia lor, ii putem ajuta emotional sa treaca peste frustrarile si lipsurile generate de inexistenta unei familii reale, le putem crea un climat optim de dezvoltare, educatie si sustinere morala, le putem implini dorintele si visurile si ii putem integra in societate si pregati pentru viitor.

Proiectul este organizat in trei etape majore astfel:

Ajut un copil♦ Constructia fizica a cladirii – aici va fi practic casa copiilor cu dormitoare, bucatarie proprie, grupuri sanitare, sala de mase, sala de curs, sala de evenimente;

♦♦ Dotarea si utilarea cladirii – in aceasta etapa se vor asigura toate dotarile necesare pentru o buna functionarea  a centrului: utilarea bucatariei si a grupurilor sanitare, a dormitoarelor, a salilor de curs si a tot ce s-a finalizat in etapa anterioara;

♦♦♦ Primirea copiilor in noua familie si casuta – acesta este momentul in care copiii vor intra in familia centrului cu program permanent “Ajut Un Copil”, vor fi preluati cu afectiune de personal calificat, spre ingrijire, sustinere emotionala si educatie continua;

Pentru ca noi credem intr-o Romanie mai buna, o Romanie care poate sa creasca si cu aportul copiilor orfani, o Romanie al carei viitor este scris prin formarea generatiilor actuale de copii si tineri, dorim sa ii sprijinim pe acestia cu implicare, responsabilitate si profesionalism, doar astfel putand demonstra ca ne pasa cu adevarat si ca punem construi o familia ROMANIA mai educata, mai sigura si mai de viitor.

In cadrul echipei de proiect sunt implicati multi oameni minunati, voluntari care au rezonat cu proiectul Ajut Un Copil, sunt oameni ghidati de principii si valori morale inalte proveniti din medii sociale variate precum ONG-uri, biserica, administratia locala, mediul de business romanesc fie el de tip antreprenorial sau corporatist, comunitati de romani din Statele Unite, cu totii sunt oameni care au muncit, au reusit, au primit si confirmat iar acum considera ca pot da mai departe din tot ce le-a oferit viata. Impreuna ajutam Romania viitorului nostru!

Prin acest proiect oferim sanse pentru un maine mai bun copiilor orfani ai ROMANIEI si implicit noua tuturor, pentru ca viitorul il construim acum.

Va invitam sa ne fiti alaturi, sa construim impreuna un camin pentru acesti copii, sa le asiguram un viitor, sa ii protejam, sa ii educam, sa le descoperim si sa le modelam potentialul uman, social si intelectual.

Comentariile nu sunt permise.